Global Warming

Global Warming”

Aanvang: 20.00 uur ( 12 november 2013 )

Spreker: Prof. dr. J. Oerlemans

Titel: “Global Warming”

Samenvatting:

Gletsjers vormen een indrukwekkend onderdeel van het berglandschap, omdat ze groot zijn en toch voortdurend veranderen. Het kleiner worden van gletsjers wordt vaak genoemd als een bewijs voor de opwarming van de aarde. Gegevens over de lengte van gletsjers gaan ver terug in de tijd, en bevatten informatie over klimaat sinds de middeleeuwen.

Na een inleiding over hoe een gletsjer eigenlijk werkt, worden deze gegevens eens kritisch bekeken. Is het wel zo dat gletsjers zich overal terugtrekken? Wanneer is dit proces begonnen? Hoeveel heeft het smelten van gletsjers bijgedragen aan de zeespiegelrijzing van de afgelopen eeuwen? En hoe gaat het verder?

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.