De revolutie van de medische genetica

“De revolutie van de medische genetica”

Aanvang: ( 08 november 2011 )

Spreker: Mevrouw Prof. dr. T.N. Cisca Wijmenga

Titel: “De revolutie van de medische genetica”

Samenvatting:

DNA is de drager van ons erfelijk materiaal. Het DNA is als een boek dat bestaat uit ongeveer 3 miljard letters. Kleine foutjes (mutaties) in het DNA kunnen leiden tot grote problemen zoals ernstige ziekten of minder ernstige aandoeningen. Gelukkig zijn mutaties in ons DNA doodgewoon en leiden meestal niet tot zichtbare gevolgen. De afgelopen jaren heeft de technologie het mogelijk gemaakt om in steeds groter detail naar ons DNA te kunnen kijken. Langzaam beginnen we te begrijpen hoe we het DNA moeten lezen en waarom sommige mensen voortijdig ziek worden en andere mensen gezond blijven. Hoewel genetica op dit moment slechts een bescheiden rol speelt in de geneeskunde is de afgelopen jaren de basis gelegd voor een meer bredere rol op het gebied van diagnostiek, preventie en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.