Nano-Medicijnen: een revolutie!

Nano-Medicijnen: een revolutie!”

Aanvang: 20.00 uur ( 08 maart 2011 )

Spreker: Prof.dr.ir. Albert van den Berg

Titel: “Nano-Medicijnen: een revolutie!”

Samenvatting:

Nieuwe en nanofabrikagetechnieken hebben het mogelijk gemaakt vloeistof en deeltjes transport op zeer kleine schaal uiterst precies te manipuleren. Na een korte introductie van Nanomedicine en het begrip “Lab-on-Chip” (LOC) zal worden ingegaan op verschillende toepassingsmogelijkheden van deze nieuwe technologieën in de gezondheidszorg.
Nanodeeltjes zijn bv. Van groot belang bij imaging en targeted drug delivery. Op microschaal zal als voorbeeld een chip voor de analyse van lithium in heel bloed worden besproken, terwijl op nanoschaal scheiding van DNA fragmenten met behulp van elektrische velden kan worden gerealiseerd. Daarnaast zal een vruchtbaarheidschip, en tenslotte een nieuw concept voor het detecteren van DNA mbv nanodraadjes worden gedemonstreerd.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.