Sterrenvorming en de Alma Telescoop

De heer Prof. dr. F.F.S. Van der Tak

Samenvatting:
De ALMA-telescoop doet sinds 2011 waarnemingen en heeft vele nieuwe inzichten gebracht op allerlei gebieden binnen de sterrenkunde. Een van de speerpunten van ALMA is het ontstaan van sterren en planeten. Waarom is ALMA juist hiervoor zo geschikt? Weten we dan nog niet hoe sterren en planeten ontstaan? Vormen ze allemaal op dezelfde manier? En waarom hebben we na ALMA nog andere telescopen nodig? Het antwoord op deze en andere vragen hoort u op 14 oktober in de lezing van Floris van der Tak.

CV

Floris van der Tak is werkzaam als astronoom bij SRON, met name als Project Scientist voor de infrarode ruimtetelescoop SPICA/SAFARI. Daarnaast is hij hoogleraar submillimeter-sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich op de vorming van sterren en de bewoonbaarheid van (exo)planeten.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.