Plastic zonnecellen, kan dat echt ?

Plastic zonnecellen, kan dat echt ?”

Aanvang: 20.00 uur ( 10 oktober 2006 )

Spreker: Prof.dr.J.C. Hummelen

Titel: “Plastic zonnecellen, kan dat echt ?”

Samenvatting:

Ingewijden zien een uiterst belangrijke toekomst weggelegd voor zonne-energie, of beter fotovoltaische energieconversie. Volgens recente projecties zal in de verdere toekomst (na ongeveer 2030, of iets later) mogelijk zelfs de hoofdmoot van de stroom opgewekt worden middels zonnepanelen. Dat lijkt ver weg en voor sommigen misschien onwaarschijnlijk, maar het is zeker niet onmogelijk. Wel is het zo dat er dan nog het een en ander verbeterd zal moeten worden aan de technologie. Het belangrijkste probleem van zonne-energie nu is de prijs van de opgewekte stroom. Er wordt nu veel onderzoek gedaan om deze prijs naar beneden te brengen. Een van de opties is om de zonnepanelen – in dit geval zonne-folie – van revolutionair andere materialen te maken. In deze voordracht wordt over het lopende onderzoek naar de mogelijkheden van geheel plastic zonnecellen verteld.
De Rijksuniversiteit Groningen is op dit gebied een van de koplopers in de wereld. Het werkingsprincipe wordt eerst uitgelegd, daarna gaan we in op de uitdagingen. Als plastic zonnecellen straks werkelijkheid worden, en dat zou wel eens zeer binnenkort voorzichtig kunnen beginnen, dan staan we nu aan de vooravond van een mogelijke revolutie op energiegebied

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.