Excursie naar UMCG en PRA op 12 april 2016

1. Rondleiding aan de UMCG in Groningen van 13.30 tot 16.30 uur. Het betreft een bezoek aan de diverse afdelingen in dit medisch centrum, tevens is er aandacht voor het gebouw, de kunst in het gebouw en faciliteiten, zoals de buizenpost. Voor slecht ter been gaande deelnemers zijn er rolstoelen beschikbaar.

IMG_5891

Op de foto het bezoek aan UMCG in de catacomben van het gebouw, waar alle intern transport plaatsvindt, o.a. met treintjes en buizenpost.

 

 

 

 

2. Bezoek aan het nieuwe PRA laboratorium in Assen van 19.00 tot max. 21.00 uur. PRA Health Sciences Bioanalitic Laboratory is een grote organisatie met 11.000 werknemers in 80 landen. In Assen, waar circa 120 specialisten werken, wordt geneesmiddelen-onderzoek gedaan voor o.a. Hepatis, HIV en TBC.
Vervoer:
Gezien de opzet met 2 programmadelen is transport op eigen gelegenheid het meest praktische. Om bij het UMCG te komen zijn er diverse mogelijkheden:
- met eigen auto en parkeren onder het UMCG. Kosten voor 3 uur parkeren circa € 6,50. Adres: Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
- met auto parkeren op de P&R naast de A28 bij Haren en met een pendelbus naar Groningen vv, kosten €6,-
- met openbaar vervoer per trein of b.v. met de bus vanuit Marsdijk naar het station Groningen, vervolgens bus 61 of stadsbus 7 UMCG (kosten retour retour €10,- ongeveer). U kunt ook uitstappen bij Europark en bus 5 nemen

Naar PRA in Assen  met eigen auto: adres: Amerikaweg 18 (Peelerpark), 9407 TJ Assen vanuit het centrum Assen is dit circa 5 km. Er is daar voldoende parkeergelegenheid.
Nogmaals u kunt aan beide onderdelen deelnemen, maar ook aan één van de twee. De kosten voor de excursie voor één of beide onderdelen bedragen €7,- inclusief koffie/thee.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.