Healthy Ageing

“Healthy Ageing “

Aanvang: ( 13 oktober 2014 )

Spreker: Dr. Floris Foijer

Titel: “Healthy Ageing “

Samenvatting:

In een vergrijzende maatschappij waarin we steeds ouder worden, is het van groot belang te begrijpen wat ouder worden nu eigenlijk betekent. Een van de missies van de Rijksuniversiteit Groningen en de centrale missie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is “Healthy Ageing”, ofte wel: gezond oud worden. Om beter te begrijpen wat ouder worden nu echt inhoudt, is vanuit het UMCG in 2012 een nieuw onderzoeksinstituut gestart, het European Research Institute for the Biology of Ageing, ERIBA. Binnen ERIBA onderzoeken 12 verschillende onderzoeksgroepen diverse aspecten van veroudering, uiteenlopend van typische ouderdomsziektes zoals Alzheimer’s, Parkinson’s en kanker tot welke genetische eigenschappen ons langer laten leven of welk dieet daarvoor nodig is. Samen proberen deze groepen beter te begrijpen wat er verandert als we ouder worden om zo te komen tot manieren en therapieën om gezonder oud te worden. In mijn lezing zal ik de onderzoeksthema’s binnen ERIBA aanstippen en iets meer vertellen over het onderzoek in mijn lab, wat zich bezig houdt met hoe bepaalde veranderingen in ons erfelijk materiaal kunnen leiden tot veroudering en tot kanker. Zo hoop ik U te kunnen illustreren wat verouderingsonderzoek inhoudt, wat er bij komt kijken en U daarnaast iets te leren over de biologie van de veroudering. Voor meer informatie vooraf: http://eriba.umcg.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.