The Internet of Things – smsjes van de koelkast

Prof. dr.ing. Paul J.M. Havinga.

Niet alleen mensen zijn altijd online, ook dingen. Allerlei apparaten en sensoren gaan, vaak draadloos en autonoom, met elkaar communiceren. Dat kan al beginnen met een intelligente thermostaat, en gaat straks over auto’s die met elkaar communiceren. Je kunt daarbij ook denken aan apparaten in de dagelijkse omgeving zoals de koelkast, de thermostaat, maar ook je horloge en je sportschoenen. Binnen een aantal jaren zijn spullen om ons heen in huis en daarbuiten aan elkaar gekoppeld en vormen ze samen een slimme omgeving.
De Universiteit Twente is al een decennia lang koploper op het gebied van het onderzoek en de ontwikkeling van het internet der dingen. Vele innovaties en spin-off bedrijven zijn reeds het resultaat van dit onderzoek, waarbij draadloze sensor netwerk technologie steeds de kern van het werk is. In deze presentatie zal hoogleraar Paul Havinga een overzicht en inzicht geven van en in de ontwikkelingen op het gebied van het Internet der Dingen. Hij zal dat doen aan de hand van diverse onderzoeksprojecten op dat gebied van de afgelopen 15 jaar gedaan aan de Universiteit Twente.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.