Nieuwste inzichten in de relatie van Kanker en Voeding

“Nieuwste inzichten in de relatie van Kanker en Voeding”

Aanvang: ( 09 februari 2015 )

Spreker: Prof. dr. ir. Ellen Kampman

Titel: “Nieuwste inzichten in de relatie van Kanker en Voeding”

Samenvatting:

Nieuwste inzichten in de relatie tussen voeding en kanker Eén op de drie Nederlanders krijgt te horen dat hij of zij kanker heeft. Dat komt neer op zo’n 100.000 Nederlanders per jaar. In de media verschijnen veel, vaak tegenstrijdige, verhalen over gezonde voeding, niet alleen ter preventie van kanker maar ook voor kankerpatiënten. Wat is hiervan waar? Wat weten we over de rol van voeding en leefstijl bij het ontstaan van kanker? Wat zijn feiten en wat zijn fabels? En hoe weten we dat? Hoeveel gevallen van kanker kunnen we voorkomen door gezond te eten en meer te bewegen? Wie kent de aanbevelingen ter preventie van kanker? Moeten we supplementen gaan gebruiken? Of zijn superfoods de oplossing? En wat kan gezonde voeding en beweging betekenen voor iemand die kanker heeft of heeft gehad? Professor Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Kanker aan de Wageningen Universiteit, het Radboudumc in Nijmegen en de VU in Amsterdam geeft een actueel overzicht van de wetenschappelijke inzichten over de rol van voeding en beweging bij het ontstaan van kanker en tijdens en na de behandeling. Tevens geeft zij u inzicht in waar u de juiste, wetenschappelijke informatie over de relatie tussen voeding en kanker kunt vinden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.